تاریخچه طلا و معادن آن
طلا از آغاز تمدن بشری مورد توجه انسان بوده پایه های اقتصادی تمدن ها را تشکیل داده است و هم اکنون میزان طلای ذخیره شده در بانک های مرکزی کشور ها نقشی تعیین کننده در اقتصاد آنها دارد و قیمت آن بطور لحظه ای در دنیا رصد شده و مورد توجه تجار، اقتصاد دانان و دولت هاست.

اولین گنجینه کشف شده از دوران باستان در بلغارستان کشف شده و قدمتش به ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد میرسد. به مرور طلا راه خود را به رسوم دنیای باستان باز کرد بطوریکه مصریان به همراه اجساد خود طلا می گذاشتند تا بتوانند آن را در زندگی پس از مرگ خرج کنند و یا در یونان سکه بر روی چشم اجساد می گذاشتند تا هزینه سفر آنها به دنیای مردگان باشد.

اولین معدن طلا کشف شده
اولین معدن طلا و استخراج آن به تمدن باستانی سومر واقع در میانرودان نسبت داده می شود بطوریکه ذخیره بزرگی از طلا در شهر اور که بعنوان مرکز تمدن جهان باستان شناخته می شده وجود داشته است. باستان شناسان معتقدند طلای استخراج شده از معدن طلا سومر در مناسک مذهبی، نشان دادن سطح اجتماعی و اسلحه سازی مورد استفاده قرار می گرفته است.
معادن و اکتشاف طلا در حال حاضر

هم اکنون نیز اکتشاف و استخراج طلا بطور گسترده در دنیا ادامه دارد بطوریکه در معدن طلا یی در آفریقای جنوبی استخراج ۴۰۰۰ متر زیر زمین انجام می شود. استخراج معدن طلا ادر برخی موارد امری پر هزینه و پیچیده است بطوریکه اگرچه بزرگترین معدن دنیا در استرالیا واقع است، اما بیشترین حجم استخراج از معدنی در اندونزی انجام می گیرد.
انواع معادن طلا
بطور کلی معدن طلا بصورت روباز یا زیر زمینی مورد استخراج قرار می گیرد و از آنجا که کار در معدن طلای روباز آسانتر است در حال حاضر ۶۵ درصد استخراج طلا در آمریکا از این معادن بوده و ۳۵ درصد بصوورت زیرزمینی استخراج می شود.

استخراج روباز
به دلیل نوع سنگ مهدن طلا و نسبت باطله برداری، بازدهی معادن روباز بسیار بیشتر از معادن زیرزمینی هستند و گاها از سنگ های آبرفتی و ببسیار نرم تشکیل شده اند که حتی نیاز به آتشباری هم ندارند. پس از عملیات اکتشاف در صورتی که نیاز به باطله برداری زیاد نباشد معدن طلا را بصورت پلکانی باز می کنند و بارگیری بوسیله ماشین آلات یا نوار نقاله انجام می شود.

استخراج زیر زمینی
بیشتر معادن زیرزمینی بصورت رگه ای در عمق بسیار پایین یافت می شوند. بطور مثال در آفریقای جنوبی سالانه بیش از ۱۲۵ کیلومتر تونل توسط ۸۰۰۰ کارگر حفر می شود. مشکلاتی که در آن عمق برای معدن بوجود می آید ناشی از حرارت بالا و کار نکردن ماشین آلات مکانیزه در آن عمق می باشد. استخراج زیر زمینی با توجه به توپوگرافی به دو روش تونل و چاه انجام می گیرد.

روش های استحصال خاک طلا
استحصال شیمیایی
در این روش خاک طلا در تیزاب حل شده و سپس برای جدا کردن ناخالصی ها از فیلتر عبور ی کند. در مرحله بعدی، محلول با سدیم سولفیت رسوب داده می شود و پس از سرد شدن ذوب می گردد. این روش به دلیل بازدهی پایین مورد استفاده قرارا نمی گیرد.

استحصال قالکاری
در این روش خاک طلا با مس ترکیب شده و در کوره بونه ای ریخته می شود. پس از ازبین رفتن عناصر مزاحم در هنگام ذوب، مس به صورت شمش کوچک سرد شده و سرباره آن جهت استحصال طلا با تیزاب ترکیب می شود.


روش استحصال سیانید
این روش صنعتی ترین و خطرناکترین روش استحصال طلاست و به این صورت است که خاک طلا در سانید که ماده ای بسیار سمی است حل می شود و سپس به جهت جداسازی ناخالصی ها، محلول از فیلتر عبور می کند و سپس به جهت ایجاد رسوب به آن پودر روی یا آلومینیوم اضافه می شود.