آخرین تغییرات عوارض گمرکی صادرات

بازگشت به اخبار و مقالات

آخرین تغییرات عوارض گمرکی صادرات

در جلسه کارگروه هماهنگی سیاست‌های صادراتی که با حضور وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس اتاق بازرگانی به همراهی وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، موضوع کاهش عوارض صادراتی مواد معدنی بررسی شد.

در جلسه قبلی این کارگروه در سوم شهریورماه، عوارضی برای مواد معدنی تعیین شد که از ابتدای مهر ماه نیز اجرایی شد. به‌نظر می‌رسد اکنون این عوارض تعدیل شده است.  بر همین اساس عوارض صادراتی درخصوص کنسانتره مس از ۱۰ به ۵ درصد، سنگ کروم از ۲۵ به ۱۰ درصد و کنسانتره سرب از ۲۰ به ۱۲ درصد، جملگی کاهش و آهن‌اسفنجی از صفر درصد به ۱۰ درصد افزایش یافته است.

نکته حائز اهمیت در این تصمیم‌گیری زمان اعمال عوارض وضع شده است که به ۱۵ دی‌ماه موکول شده است.

حسینقلی توضیح داد: مطابق بررسی مزبور، صادرات سنگ‌آهن و کنسانتره آن با ۳۸ درصد کاهش در سال ۹۸ نسبت به سه ماهه سال ۹۷ همراه بوده است. وی ادامه داد: برای سنگ منگنزی که تنها سه تن صادرات داشته، بستن عوارض تنها سبب هدر رفت کاغذ و قلمی می‌شود که برای امضای آن مصرف شده است. حسینقلی معتقد است که این بخش‌خصوصی است که در نهایت وضع عوارض بر تولید آن اثرگذار است و اوضاع را برای ادامه حیات تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. وی همچنین در ادامه به کاهش ۷۴ درصدی صادرات کنسانتره روی در دوره مورد بررسی سال ۹۸ نسبت به ۹۷ اشاره کرد و گفت: بررسی وضعیت صادرات محصولات در سال ۹۸ به ۹۷ نشان می‌دهد که این کار از پایه درست نبوده است.  وی به این مطلب اشاره کرد که تصمیم‌ساز حتی به مصوبه قبلی نگاه نکرده است که به‌طور مثال عوارض سرب وروی معادل ۲۰ درصد بوده که هر دو به ۱۲ کاهش یافته است. اما در لیست تغییرات شاهد هستیم که عوارض قبلی به‌جای ۲۰ درصدمعادل ۲۵ درصد نوشته شده است. وی با اشاره به اینکه آقایان گمان می‌کنند صادر‌کننده‌ها ممکن است به محض افزایش تعرفه یک محصول به سراغ صادرات ماده دیگر بروند، گفت: نخست اینکه این تئوری مبنایی ندارد و دیگر آنکه در مدت دو یا ۶ ماه نمی‌توان کارخانه تولید کنسانتره یا فلوتاسیون راه‌اندازی کرد

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بازگشت به اخبار و مقالات