آشنایی با ماشین های سنگین

بازگشت به اخبار و مقالات

آشنایی با ماشین های سنگین

زندگی مدرن انسان ها در کره خاکی وابستگی شدیدی به حمل و نقل دارد. ماده خامی را در نظر بگیرید که از معدن صدها کیلومتر را طی می کند تا به محل فرآوری برسد و سپس کیلومتر ها میان کارخانه های مختلف می چرخد تا در نهایت در بخش دیگری از دنیا به مصرف کننده ی نهایی فروخته شده و کیفیت زندگی او را ارتقا بخشد. در این مسیر باتوجه به وزن بار از ماشین ها و کشنده های محتلفی استفاده می شود که ما به بررسی برخی از آنها می پردازیم:

  1. تریلی

تریلی که به معنی بارکش است در واقع به کامیون های باربری بزرگی گفته می شود که تا ۲۵ تن توان حمل بار دارد. این تریلی ها توسط برندهای مختلفی چون مرسدس بنز، ولوو، اسکانیا و … عرضه می شوند که در سراسر دنیا به کاربرد و فروش بالایی دست یافته اند.

  1. تریلی کفی:

تریلی کفی ساده ترین مدل کامیون هاست که از یک قسمت باری ساده بدون سقف و بدنه استفاده می کند. این مدل تریلی ها برای جابجایی انواع مواد استفاده می شوند؛ تیرآهن، مصالح ساختمانی و حتی یک خانه کامل

طول ۱۲.۲ متر

عرض ۲.۴۵ متر

ارتفاع ۱.۶ متر

حداکثر مقدار تناژ قابل حمل ۲۲ تن

تریلی ترانزیت (چادری):

تریلی ترانزیت یا اتاق دار به بدنه و سقف در قسمت بار مجهز شده است. معمولا قسمت بار تریلی های ترانزیت ضد آب و ضربه می باشد. این تریلی ها برای جابجایی موادی که نیاز به مراقبت بیشتری در طول مسافت دارند کاربرد بالایی دارد.

طول ۱۲.۲۰ متر

عرض ۲.۵۰ متر

ارتفاع ۲.۷ متر

حداکثر تناژ قابل حمل ۲۲ ت

تریلی لبه دار:

این مدل تریلی ها معمولا در طرفین و انتها از پنل های چوبی بهره برده اند و برای حمل موادی استفاده می شوند که بصورت بسته بندی بارگیری نمی شود؛ خاک، شن و مواد دیگری که بدون بسته بندی شدن منتقل می شوند. ارتفاع دیواره این کامیون ها در حالت استاندارد ۸۰ سانتیمتر با کف اتاق فاصله دارد.

طول ۱۲.۲۰ متر

عرض ۲.۴۵ متر

ارتفاع ۱.۷ متر

حداکثر تناژ قابل حمل ۲۲ ت

تریلی کمپرسی:

تریلی های کمپرسی از اتاقکی بهره برده اند که توسط یک جک بلند شده و تخلیه بار را آسان می کند. این نوع تریلی کاربرد زیادی در خاک برداری، انتقال شن و زباله ها دارند.

طول ۱۱ متر

عرض ۲.۲ متر

حداکثر تناژ قابل حمل ۲۲ تن

  1. تریلی بغل بازشو:

تریلی بغل بازشو از مدلی است که دیواره کناری آن برای بارگیری باز می شود. معمولا برای بار کردن کنده های درخت که طول زیادی دارند این نوع تریلی ها گزینه مناسب تری هستند.

تریلی یخچالی:

تریلی های یخچالی به سردخانه و سیستم تهویه مطبوع مناسبی در بخش بار خود مجهز هستند که از فاسد شدن بار کامیون جلوگیری کرده و عمر بیشتری به آنها می بخشد. معمولا از این تریلی ها برای حمل موادی چون گوشت منجمد، ماهی و مواد فاسد شدنی استفاده می شود.

تریلی تیغه:

قسمت بار تریلی تیغه یا تیغه دار به وسیله تیغه ای طولی یا محور به دو نیمه مساوی تقسیم شده است. این تریلی ها به خودی خود دارای قسمت بار نیستند و کانتینرهای باری مورد نیاز به روی آنها قرار گرفته می شود.

کامیون وسیله نقلیه موتوری برای حمل بار است که برای حمل و نقل زمینی بارهای سنگین استفاده میشود. کامیون ها دارای انواع مختلفی هستند که بسته به نوع کار , حجم بار , وزن بار و نحوه جابه جایی در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. کامیون ها دارای ظرفیت های مختلفی هستند که به طور معمول این ظرفیت از ۴ تن به بالا شروع می شود.

کامیون تک (شش چرخ):

از اولین کامیون های باربری در ایران مرسدس بنز سری ال بوده که از سال ۱۹۵۹ میلادی تولید آنها آغاز شد. این مدل کامیون ها در ایران با نام بنز مایلر نیز شناخته می شود. این کامیون از نوع ۶ چرخ یا همان کامیون تک می باشد.

طول ۵.۸ متر

عرض ۲.۲ متر

ارتفاع ۲.۲ متر

حداکثر مقدار تناژ قابل حمل ۱۰ تن

کامیون جفت (ده چرخ):

کامیون بنز ۲۶۲۴ نیز جز اولین کامیون های ۱۰ چرخ یا کامیون جفت در ایران بود. این مدل هم اکنون توسط ایران خودرو تولید و عرضه می شود و با نام (( ۱۰ چرخ ۲۶۲۴ دماغ کوتاه)) بین کامیونداران شناخته می شود.

طول ۶.۸ متر

عرض ۲.۲۵ متر

ارتفاع ۲.۲ متر

حداکثر مقدار تناژ قابل حمل ۱۵ تن

اشتراك گذاری نوشته

دیدگاه (3)

  • رسول پاسخ

    مطلب مفیدی بود ممنون

    ۵ تیر ۱۳۹۹ در ۲:۲۲ ب٫ظ
    • رضا بهمنی پاسخ

      خواهش میکنم❤️

      ۱ اسفند ۱۳۹۹ در ۱:۵۸ ب٫ظ
  • پارسا پاسخ

    عالی بهم کمک کرد

    ۳ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۴۹ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بازگشت به اخبار و مقالات